"Μύρτις" Παρουσίαση Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τα ΕΛΤΑ την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του ΕΚΠΑ η παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων "ΜΥΡΤΙΣ".


 


Η εντεκάχρονη < Μύρτις > υπήρξε ένα από τα θύματα του μεγάλου λοιμού των Αθηνών του 430 π.Χ. κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Το πρόσωπό της αναπλάστηκε το 2010 μέσω του διεπιστημονικού προγράμματος «Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» και έκτοτε ο ΟΗΕ την ανακήρυξε «Φίλη της Χιλιετίας».

Για την Μύρτιδα μίλησαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο αναπληρωτής πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΕΚΠΑ καθηγητής Ναπολέοντας Ν. Μαραβέγιας, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UNRIC) Δημήτριος Φατούρος, ο πρέσβης Νορβηγίας στην Ελλάδα,Jαrn Eugene Gjelstad και η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη. 


Η Πρόεδρος του ΔΣ των Ελληνικών Ταχυδρομείων κα Ευφροσύνη Σταυράκη, και στην προσφώνησή της ανέφερε μεταξύ άλλων : <Φωτίζοντας την ιστορία της Μύρτιδος φωτίζουμε την ιστορία κάθε άμοιρου παιδιού, που ανά τους αιώνες πλήρωσε το τίμημα ενός κόσμου σκληρού για απροστάτευτους και αδύναμους. Φωτίζουμε την ιστορία κάθε παιδικής απώλειας που έπληξε κι εξακολουθεί να πλήττει την ανθρώπινη συνείδηση. Η καταπολέμηση της παιδικής θνησιμότητας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της Επιστήμης. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ γίνονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια συνεχίζοντας να φωτίζουν τον άνθρωπο>


Ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, Μανώλης I. Παπαγρηγοράκης, εμπνευστής και συντονιστής της επιστημονικής διαδικασίας ανάπλασης του αρχαίου προσώπου, κατά την ομιλία του ανακοίνωσε τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός «Μουσείου Μύρτιδας» με Πινακοθήκη και Βιβλιοθήκη, που θα στεγάζει τη διαδρομή της και τις ερευνητικές ανθρωπολογικές αναζητήσεις από τον κώδικα DNA των αρχαίων Ελλήνων.Η έκδοση αποτελείται από ένα φεγιέ διαστάσεων 70Χ90 mm, που περιλαμβάνει ένα γραμματόσημο 35 X 45 mm, και θα διατίθεται από τα Ταχ. Καταστήματα μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2019, εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα.


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: