Στο Μουσείο του Βανκούβερ οι ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις με το φεγιέ της Αναμνηστικής Σειράς «Ιωάννης Φωκάς - Ο πρώτος Έλληνας θαλασσοπόρος στον ΝΔ Καναδά»
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν και κυκλοφόρησαν την Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων «Ιωάννης Φωκάς - Ο πρώτος Έλληνας θαλασσοπόρος στον ΝΔ Καναδά» στις 24 Απριλίου 2018, για να τιμήσουν τον Κεφαλλονίτη θαλασσοπόρο Ιωάννη Απόστολο Φωκά Βαλεριάνο, γνωστό με το ισπανόφωνο όνομα Juan de Fuca.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Μουσείο του Βανκούβερ για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, έργο του γνωστού Έλληνα γλύπτη κ. Ιωάννη Μπάρδη που φέρει την ελληνική σημαία και κοσμεί ως μόνιμο πλέον έκθεμα το Μουσείο, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κ. Ιωάννου προσέφερε στο Μουσείο του Βανκούβερ, στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ΟΔΥΣΣΕΥΣ και στον δρ. Α. Γερολυμάτο αναμνηστικές κασετίνες, ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις των ΕΛΤΑ με το φεγιέ της Σειράς γραμματοσήμων.

Ο Ιωάννης Φωκάς, ανακάλυψε εν αγνοία του το θαλάσσιο πέρασμα νότια της νήσου Βανκούβερ στον ΝΔ Καναδά. Η ανακάλυψή του κατέχει μόνιμη θέση στην ιστορία και στη χαρτογράφηση των Νέων Κόσμων. Σε όλους τους παγκόσμιους χάρτες τα Στενά σημειώνονται ως «Strait of JuandeFuca»  τιμώντας τον Έλληνα θαλασσοπόρο που πρώτος έφθασε εκεί. Τα στενά αυτά αποτελούν σήμερα το φυσικό όριο μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ.


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: