Παρουσίαση Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας»
Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και τον Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαρωνικού «Το Κεντρί», έγινε στην Ανάβυσσο η επίσημη παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς γραμματοσήμων με τίτλο «20 Μαΐου – Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας».

Η Πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη παρουσίασε την Αναμνηστική Σειρά.

Στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο ρόλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην οικονομική ανάπτυξη και τόνισε ότι τα ΕΛΤΑ είναι συμπαραστάτης σε όποια πρωτοβουλία ή δράση ευαισθητοποιεί σημαντικές δομές της κοινωνίας μας. «Η πρωτοβουλία της Σλοβενίας να αναδείξει στη  Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών τον κομβικό ρόλο των μελισσών στη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και η ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε εκεί, φέρνει την 20η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας και μας ευαισθητοποιεί όλους για τον φθίνοντα αριθμό τους παγκοσμίως. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναδεικνύουν σήμερα τον Πρώτο Παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Μέλισσας σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Σαρωνικού «Το Κεντρί». Ενισχύουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προς την απαγόρευση των εντομοκτόνων που σκοτώνουν τις μέλισσες και ανοιχτά τιθέμεθα υπέρ όποιας άλλης παρόμοιας πρωτοβουλίας ή ψηφίσματος» υπογράμμισε η κα Σταυράκη.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε η ΑΕ Anita Pipan, Πρέσβης της Σλοβενίας στην Ελλάδα, που συνεχάρη τα ΕΛΤΑ για την έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς και τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχής να γιορτάζω μαζί σας την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών και την έκδοση αναμνηστικών γραμματοσήμων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Η Δημοκρατία της Σλοβενίας, πρότεινε στα Ηνωμένα Έθνη την ανακήρυξη της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας και, συνολικά 115 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστήριξαν την πρωτοβουλία. Το κοινό μας μήνυμα είναι ότι είμαστε ενωμένοι στη φροντίδα και προστασία των μελισσών και όλων των επικονιαστών. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει μια παράδοση με την οποία θα εντείνουμε τις προσπάθειες για τη διατήρηση των μελισσών και, συνεπώς, θα συμβάλουμε σε μια πιο βιώσιμη γεωργία και στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια».


Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ιωάννης Τσιρώνης, εξήρε την πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ, αναφέρθηκε τον κομβικό ρόλο των μελισσών στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην απόφαση της χώρας μας να υπερψηφίσει την πλήρη απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση τριών εντομοκτόνων νεονικοτινοειδών που σκοτώνουν τις μέλισσες.


Παραβρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Ανατολικής Αττικής κ. Παναγιώτης Σκουρολιάκος και Γιώργος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Δημήτριος Φιλίππου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Νάσος Αναγνωστόπουλος, ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σοφρώνης , Δημοτικοί  Σύμβουλοι και φορείς της περιοχής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Ιωάννης Ζαρολιάγκης και η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ευφροσύνη Σταυράκη, απένειμαν στους επίσημους προσκεκλημένους ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις των γραμματοσήμων που φιλοτέχνησαν τα ΕΛΤΑ για την εκδήλωση.

Παρόντες από τα ΕΛΤΑ ήταν επίσης ο Ειδικός σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, ο Διευθυντής Φιλοτελισμού κ. Γιώργος Ντζούρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Λιανικής Αττικής κ. Γιώργος Ταμπακόπουλος, οι προϊστάμενοι και οι εργαζόμενοι των Καταστημάτων της περιοχής.e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: