Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν ενεργά στην αντικαπνιστική δράση Smoke Free Greece
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συμμετέχουν ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αντικαπνιστική εκπαίδευση των παιδιών, με τη διάθεση του πανελλαδικού δικτύου τους για τη διανομή σε περισσότερους από διακόσιους χιλιάδες μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα του νέου τετραδίου «Μαθαίνω να μην καπνίζω».

 

Το τετράδιο εκτυπώθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και η φιλοσοφία του είναι, με τρόπο ευχάριστο, να λαμβάνουν τα παιδιά θετικά μηνύματα για τη ζωή, μαθαίνοντας να μην καπνίζουν.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31 Μαΐου, στην οποία έγινε η παρουσίαση του τετραδίου. 

Η Πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛ.ΤΑ. κα Ευφροσύνη Σταυράκη στο χαιρετισμό της ανέφερε: "Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με 190 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, και με καθοριστική συμμετοχή στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, είναι παρόντα και σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια : στην αντικαπνιστική εκπαίδευση των παιδιών μας. Με μεγάλη χαρά και με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής τους υπευθυνότητας, τα ΕΛΤΑ διαθέτουν το πανελλαδικό τους δίκτυο για την επίτευξη αυτού του τόσο σημαντικού στόχου του οποίου το στοίχημα είναι ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για τις νέες γενιές.

Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στο να φτάσουν στα παιδιά και να διδαχτούν με γλαφυρότητα και επιστημοσύνη, μηνύματα σχετικά με την εξάρτηση και τις βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα αλλά και θετικά μηνύματα, που προάγουν τον υγιεινό τρόπο ζωής, απαλλαγμένο από εξαρτήσεις, ουσιαστικά ελεύθερο.

«Όνειρα κάνε,
Πέτα ψηλά,
Το μέλλον ανήκει σε μας, τα παιδιά»
Σήμερα, αυτό το μήνυμα έχει φτάσει στους παραλήπτες του – στα παιδιά – αφού το τετράδιο έχει διανεμηθεί, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε περισσότερους από διακόσιους χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα. 
Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε παρόντες σε ένα μέλλον χωρίς καπνό για τα παιδιά μας και να διαβεβαιώσουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία συντονίζουν τη δράση τους με το Smoke Free Greece.

Διότι, όπως έγραψε κάποτε και ο Αμπέρ Καμί, ζωή χωρίς εξαρτήσεις είναι μια κερδισμένη ζωή."

 

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Μπεχράκης Παναγιώτης Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδος, ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ κ. Κόκκινος Διονύσιος, ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Μπασκόζος Ιωάννης, ο Βουλευτής Αττικής κ. Δέδες Ιωάννης, η κα Ευαγγελόπουλου Βάσω πνευμονολόγος-εντατικολόγος, η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Βαρδινογιάννη Μαριάννα και η κα Στασινοπούλου Αλεξάνδρα, εκπρόσωπος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος - ΒΙΟΧΑΛΚΟ.


e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000
Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: