Δέματα Εσωτερικού

Είναι Υπηρεσίες που παρέχονται από το Ταχυδρομικό Δίκτυο και αφορούν στην παραλαβή, διακίνηση και παράδοση δεμάτων με εμπορεύματα, προϊόντα, προσωπικά είδη κα.

Τα δέματα εσωτερικού απευθύνονται σε  κάθε είδους επιχειρήσεις (e-shops, εμπορικές, βιοτεχνικές, εισαγωγικές, εκδοτικές κλπ), στους ελεύθερους επαγγελματίες και στα φυσικά πρόσωπα, που έχουν ανάγκες αποστολής δεμάτων.

Απλό δέμα εσωτερικού
Απλό δέμα εσωτερικού: είναι η αποστολή έως και τεσσάρων δεμάτων εσωτερικού. H κατάθεση του δέματος πραγματοποιείται  σε Κατάστημα ή Πρακτορείο ΕΛΤΑ και η  επίδοσή του πραγματοποιείται επίσης από κατάστημα ή Πρακτορείο ΕΛΤΑ. Ο χρόνος επίδοσης ενός απλού δέματος εσωτερικού είναι  τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα κατάθεσης και υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτισης και αναζήτησης του δέματος  μέσω ειδικού αριθμού barcode.

Ομαδικά δέματα εσωτερικού: τα ομαδικά δέματα αφορούν αποστολές  πέντε δεμάτων και άνω   ανά αποστολή και έχουν τα παραπάνω γενικά χαρακτηριστικά. Ο χρόνος επίδοσης ενός δέματος εσωτερικού είναι σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα κατάθεσης και υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτισης και αναζήτησης του δέματος  μέσω ειδικού αριθμού barcode.

Στρατιωτικό δέμα: αποτελεί  η αποστολή ατελώς  δεμάτων μέχρι δύο (2) κιλά, προς κληρωτούς οπλίτες και κληρωτούς υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων ή από νεοσύλλεκτους με περιεχόμενο την πολιτική περιβολή τους (μέχρι πέντε (5) κιλά). Αν το περιεχόμενο των δεμάτων δεν μπορεί να τεμαχιστεί τότε το ανώτατο βάρος είναι μέχρι και τα τρία (3) κιλά.

Free Parcel Post: αυτή η υπηρεσία απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δίνουν την δυνατότητα στους πελάτες τους να επιστρέφουν χωρίς επιβάρυνση εμπορεύματα που τους στέλνουν, υλικά για ανακύκλωση, συντήρηση η απόσυρση κλπ πληρώνοντας οι ίδιες τα έξοδα αποστολής.  Τα επιστρεφόμενα δέματα μπορούν να κατατίθενται σε όλα τα καταστήματα του ΕΛΤΑ καθώς και στα Ταχυδρομικά Πρακτορεία ενώ παραδίδονται από τον ΕΛΤΑ στη διεύθυνση της εταιρίας. Σε όλα τα στάδια της διαχείρισης αυτών των δεμάτων υπάρχει ιχνηλάτιση.

Δέμα Poste Restante με Τηλεφωνική Ειδοποίηση: Χρησιμοποιώντας αυτή την ειδική διαχείριση ο αποστολέας μπορεί αντί για την διεύθυνση του παραλήπτη να γράψει την ένδειξη Poste Restante και το τηλέφωνο του παραλήπτη.  Η παράδοση αυτών των δεμάτων γίνεται από καταστήματα και Ταχυδρομικά Πρακτορεία του ΕΛΤΑ με τηλεφωνική ειδοποίηση του παραλήπτη.

Δέμα με Αντικαταβολή: Κατά την παράδοση του δέματος εισπράττεται το ποσό που έχει ορίσει ο αποστολέας σε μετρητά η επιταγές.

Δέμα Δηλωμένης Αξίας/Ασφαλισμένο: Με ελάχιστο όριο ασφάλισης τα 36 ευρώ και μέγιστο όριο ασφάλισης τα 30.000 ευρώ, ένα δέμα μπορεί να ασφαλιστεί και σε  περίπτωση απώλειας η βλάβης καταβάλλεται αποζημίωση.

Δέμα «Κατ’ Οίκον» Παράδοση: Τα δέματα παραδίδονται στην διεύθυνση του παραλήπτη.

Δέμα «Κατ’ Οίκον Παραλαβή» : Αφορά την παραλαβή ομαδικών δεμάτων (από 5 και πάνω) από την διεύθυνση του αποστολέα.  Η ειδική αυτή διαχείριση παρέχεται σε πελάτες με σύμβαση.

Δέμα Ευαίσθητου Περιεχομένου η Μεγάλου Μεγέθους: Αυτή η ειδική διαχείριση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δέματα με εύθραυστο η/και ευαίσθητο περιεχόμενο ή με διαστάσεις μεγαλύτερες των μέγιστων διαστάσεων και βάρος μεγαλύτερο του κανονικού. 

Πρόσθετες Υπηρεσίες που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ

  • Περαιτέρω Διαβίβαση ή Επιστροφή Δεμάτων
  • Αίτηση Αναζήτησης ή Αλλαγή Επιγραφής Δέματος ή Ποσού Αντικαταβολής
  • Ειδοποίηση Παραλήπτη ή Αποστολέα και Απόδειξη Παραλαβής Δεμάτων
  • Παραλαβή ή Παράδοση Δεμάτων άνω των 50 ανά παραλαβή ή παράδοση (για πελάτες με σύμβαση)
  • Ηλεκτρονική Παρακολούθηση Διακίνησης και Ενημέρωσης μέσω Internet


Διαστάσεις – Περιεχόμενο:Διαστάσεις – Περιεχόμενο
Οι  μέγιστες διαστάσεις ενός δέματος εσωτερικού φτάνουν έως και τα 150 cm στο μήκος , ενώ το μέγιστο άθροισμα του μήκους και της μεγαλύτερης περιμέτρου, που υπολογίζεται σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή του μήκους είναι τα 300 cm.
 
Επίσης δέματα με κυλινδρικό σχήμα δεν πρέπει να έχουν μήκος μεγαλύτερο από 150 cm και η διάμετρος τους να είναι μεγαλύτερη από 30 cm.

Ο αποστολέας είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο των δεμάτων και την καλή και ασφαλή συσκευασία του δέματος ανάλογα με την φύση του περιεχομένου.

Easy Parcel Post

Για εύκολη, γρήγορη και απλή αποστολή δεμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτοιμες και καλαίσθητες συσκευασίες διάφορων τύπων και μεγεθών με προπληρωμένο τέλος.

  • Χαρτοκιβώτια 5 μεγεθών από ανθεκτικό υλικό, λαμιναρισμένο, άοσμο και ανακυκλώσιμο.
  • Φάκελοι 3 μεγεθών από αδιάβροχο Tyvek που δεν σχίζεται και δεν καίγεται (μέχρι 129ο Κελσίου)
  • Ειδικές συσκευασίες φιαλών 3 μεγεθών
  • Ειδική κυλινδρική συσκευασία

Η επίδοση των Easy Parcel Post δεμάτων  πραγματοποιείται κατ’ οίκον σε 72 πόλεις του εσωτερικού εντός δύο εργασίμων ημερών από την ημέρα κατάθεσης. Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αναζήτησης με ειδικό αριθμό Barcode και γίνονται εκπτώσεις ανάλογα με το πλήθος αγοράς των συσκευασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και τιμές των παραπάνω υπηρεσιών ανατρέξτε στον τιμοκατάλογο των δεμάτων.

e-shop
εξυπηρέτηση 800 11 82 000


Αναζήτηση Περιεχομένων
Mobile apps:
YouTube
Instagram
facebook
Join us on: